Hallo Allemaal
Door: Andre
Blijf op de hoogte en volg andre
30 November 2008 | Papua Nieuw Guinea, Port Moresby
Op het moment varen we nu door de Torres straat (tussen Australie en Papua Nieuw-Guinea) en arriveren morgenmiddag in Port Moresby.
Tijdens de 2 weken die ik nu aan boord zit, heb ik gemerkt dat twisters en waterhosen hier niet zeldzaam zijn, al merk je daar op afstand weinig van.
Het is continu zo beetje windkracht 2 hier en 28 graden.
's ochtends en 's avonds is de kans op droog weer nog kleiner dan het winnen van de loterij, maar die buien duren soms ook niet langer dan 5 min en dan is het weer droog.
Maar in die 5 min valt er dan wel net zoveel water als in Nederland op een regenachtige dag in totaal valt.
Verders heb ik ook al weer een aantal (20) walvissen en wat meer (60) dolfijnen gezien, zo hier en daar een school vliegende vissen of tonijn aan de opervlakte. En ojah, soms ook nog wat tegenliggende scheepvaart die dan passeert op een afstand van 10 kilometer.
Verder gezellige bemanning, verzonken zwembad achter de accomodatie (wat erg lekker is met zeewater van 29 graden), een basketbalveld op het achterdek en een sauna in de accomodatie.
En aangezien het vandaag zondag is, ik mijn middagslaap heb kunnen vervangen voor een late ochtendslaap, ga ik nog ff lekker relaxen voor dat ik weer op wacht moet en de volgende 80 urige week er weer aankomt.
Groeten dre.
30 November 2008 - 18:30
Pappa En Mamma:
Hallo Andre,
Zo te lezen is het hard werken maar is er ook nog vertier aan boord.
Het is te hopen dat je niet te vaak de basket mist en dat de bal over boord gaat (haha).:P
Hier hebben we de donkere dagen voor Sinterklaas i.p.v. voor kerst.
ojah en hoe is het eten aan boord daar lezen we niks over?
xxx
30 November 2008 - 19:21
Sylvia:
Ik lees het alweer! Genieten van het avontuur tussen het werken door. Als ik je een beetje ken meen ik te lezen dat je je draai alweer goed gevonden hebt! Hoeveel ballen raken jullie kwijt met basketbal? Hihihi
Groeten en een kus van ons allemaal!
Sylvia -
10 December 2008 - 19:47
Oma Jenny.:
Hallo Andre,
Ik heb je site gelezen. Wel interessant hoor. Quintya is momenteel hier. Dat ie gezellig, want ik ben 'savonds vaak alleen Maar het gaat verder goed hoor. Je hebt al weer veel beleefd. Leuk hoor. Het is bij jullie een paar graadjes warmer dan hier.
'snachts vries het hier en overdag is het ong. 3graden. Verder de h.gr. en hopelijk tot ziens.
Je (schone) oma.